Pages

Total Pageviews

18 December 2011

Sahabat bukan masa 'poket kopak' bla bla bla..

Sahabat bukanlah segala galanya tp segala galanya perlukan sahabat!
aku pelik and heran ni.. aku tkdelah nak harapkan balasan atau sbg nya.. bl susah mendekatkan diri tp bl snang menjauhkan diri.. mcm ni lah sahabat masa 'poket kopak'.. realiti org kt sekeliling kita dalam wktu sdar ataupun tk.. mengambil ksempatan atas ksempitan! ni cuma prkongsian tkda kena mgena dgn sapa sapa pun.. aku tknak org salah anggap dgn entry kali ni.. tp sbg mnusia yg ada ht and prasaan,aku brusaha utk memahami ht dan prasaan org lain lbih lbih lg sahabat aku,wlaupun aku sndri trpksa korbankan ht dan prasaan aku demi dorang.. mgkin ni situasi yg aku rasa skrang.. mungkinkah dipergunakan? atauuuuuuuu sebaliknyaa.. i dont think so.. k aku mengaku bkn snang kita nk dpt sahabat yg baik,jujur,ikhlas and sntiasa memahami.. dorang yg snggup susah senang! kita kena sdar sahabat bkan masa suka jeaa tp sahabat masa berduka jgak.. tu silapnya skrang.. lbih bnyk sahabat suka drpd duka.. aku rasa kalau kita tk mmpu nk memahami dan menyelami sikap dan sifat sahabat kita dr awal,kita tkkan dpt nikmati suatu knikmatan atas stu tiket prsahabatan dan mgkin tkkan pegi jauh.. kalau keadaan prsahabatan masa 'poket kopak' ni terussss jeaaa menjadi and tkda satu pun jalan kluar,aku sure and veryyyy suree yg satu institusi prsahabatan psti musnah and lingkup dgn mudah dan cepat.. haaa dah mcm bukak kedai dah nak lingkup bagai.. aku pn tkda lah sbaik and semantappp sahabat yg lain,tp etlis aku cuba elakkan dr sifat and prangai cenggini.. klauuu kita dpt cegah dr skrg,insyaAllah Allah suree akan prmudahkan segala urusan.. nmpak tk dah mcm satu penyakit nak kena cegah bagaiiiii.. tp ingt ahhh ape yg lbih pntingg dan utama dlm sesebuah prsahabatan adelah fktor kpercayaan,ikhlas and saling hormat pun ok jgak.. :D brulah rasa kwujudan kita as a friend dan bukan sebaliknya.. sooooooo ingat ingat ahh,sahabat bukan segalanya tp segalanya perlukan sahabat.. suma org prlukan sahabat yg baik hakikatnya.. shabat yg jujur adelah shabat yg tkkan menikam kita dr blakang sbaliknya shabat akan cuba mnjaga ht,jujur,ikhlas and salu bg nsihat yg terrrrbaek utk kitaa.. slain tu shabat akan mengingatkan kslahan yg pnah kita lakukan.. so forgive me.. :) muah!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget