Pages

Total Pageviews

15 July 2011

Happy Birthday Girl..

Bismillahirrahmanirrahim..
Hi..firstly,happy birthday to my beloved friend Ayesha Azman ..yang ke 17..sweet 17 my dear..tua dah ek..kah3..okay hope you are always happy and mewah rezeki selalu..have a blast day and may God bless youu..hargai org kat sekeliling..i'm always be by your side..tak bnyak nak ckp and kita pn tk lama spent time td..ntaa laa,everything change..dah tk macam dulu..and mybe never be again..alst thing you're never be replaced..and sorry present tk bape syok..sbb busan asik nak bg present yg sama jenis jea dgn org lain..kekeke..even benda ni terhapus tp still ada kenangan..and there's a gift fo youuu (;

HAPPY BIRTHDAY DEAR <3

11 July 2011

I MISS THEM (';

Bismillahirrahmanirrahim..
Hi..arini busan sangat sbenarnya..tatau apa nak buat..so duk main lappy jela tiba tiba rindu and teringat plak kat dorang ni..serious rindu gila..kalau lah masa boleh berputar balik,dah lama aku patah balik..kekeke..jom layan moment yang ada japp (;





























Ok finish..I miss you all..Friends never end (: bye <3

04 July 2011

I miss everything about us..

Bismillahirrahmanirrahim..
Hi..hehehhee..arini aku tk gi skola..power kan? Kalau power bgus ar..hmm ksian tk gi dapek gi skola sbb dmam..tanda tanda aku nak demam msty sakit tekak..aku dah agak dah msti nak dmam..dmam rindukan mak ); hm tkpalah..td mak da call,jakgi dia dtg ruma jmpa aku..kekeke..act entry ni aku rindukan kawan aku..walaupun dia bukan sahabat..tp dia still kawan baik bg aku..haaa see..masuk arini bru setahun sengah kita kawan kann ayang..hm seriously rindu..tp mgkin skrg da tk boleh mcm dlu..i have no more time fo us..tkpalahh..nak tgk jela moment slama kitorang bkawan ni..


Sekolahku rumahku..ecewahh :D

Ni ha masa gi jogging..tk ingat la masa bila..ehehe..dah lama sgt tk gi joging sama sama lg..



Ni pun masa gi maulud nabi dekat belakang Kluang Parade :D



Ni masa sama sama main pikci..kekeke..

Ni kat Prime City :D

Ni pun masa gi jmputan kahwin membe (:

Kbye imy kawan (: <3

03 July 2011

I APPREACIATE YOU ABAH |';

Bismillahirrahmanirrahim..
Biasanya,bagi seorang anak perempuan yang sedang bersekolah atau kuliah atau apapun lah yang jauh dari kedua orang tua..sure rindu gileee dekat ibunya..then macam mana plak ngan AYAH? Mungkin kerana ibu lbih sering menanyakan keadaan dan bertanya khabar setiap hari..tp korang thu tk kalau sbenarnya ayahlah yg mengingatkan ibu utk menelefon? Mgkin masa korang kecik dulu ibu lah yg salu mengajak bercerita atau berdongeng..tp korang thu tk after ayah balik dr kerja dgn wajah yg lelah ayah salu mnyanyakan kpd ibu tntg khabar korang dan apa yg korang lakukan seharian..pd masa diri korang seorang anak prmpuan yg masih kecik..ayah biasanye mgajar anak prmpuannya mnaiki basikal..and slepas ayah menganggap korang dah boleh menunggang,ayah akan menanggalkan roda bantu di basikal..then ibu plak cakap "jgn dulu ayah,jgn ditanggalkan dulu roda bantunya",itu krn ibu takut yg anaknya akan jatuh lalu terluka..tp korang sedar tk yg ayah dengan yakin akan melepaskan korang,menatap korang dan menjaga korang mngayuh basikal dgn saksama krn dia thu anaknya sure boleh lakukan..pada masa korang menangis merengek meminta permainan baru,ibu menatap hiba..tp ayah akan mengatakan dgn tegas "boleh,kita beli nnt,bukan skrg"..korang thu tk,ayah korang buat mcm tu sbb ayah korang tknak korang mnjadi anak yg manja dgn semua tuntutan yg salu dipenuhi..masa korang sakit,ayahlah yg salu khuatir smpai kekadang membentak dgn brkata :sudah diberitahu! Kamu jgn minum air sejuk!" Berbeza dgn ibu yg memerhatikan dan menasihati korang dgn lembut..korang ptut tahu,masa tu ayah lah yg sgt risau tntang keadaan korang..pada masa korang sudah mula melonjak remaja..korang mula menuntut izin ayah utk kuar malam..dan ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!" Korang thu tk,ayah buat mcm tu sbb nak jaga korang..sbb bg ayah korang adalah sesuatu yg sangat sangat luar biasa berharga..then after dat korang plak marah pd ayah smbil membanting pintu..dan yg dtg mengetok pintu pujuk korang adalah ayah..korang thu tk pd masa tu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya utk mengikuti semua keinginan korang..tp lagi lagi dia harus jga korang? Pada masa seorang teman lelaki sudah mula salu telefon korang bahkan salu dtg ke ruma utk jmpa ngan korang..ayah akan memasang muka yg paling cool didunia (: ayah akan mengintip dan mencuri dgr bila korang sdg berbual diruang tamu..korang sedar tk kalau hati ayah rasa cmburu..pada masa korang sudah mula dipercaya dan ayah mula melonggarkan peraturan utk korang kuar ruma,korang akan memaksa melanggar jam malamnya..dan yg ayah lakukan adalah duduk diruang tamu dan menunggu korang pulang dgn hati yg sgt khuatir dan bimbang..korang sedar tk perkara yg sdg ayah takuti akan segera dtg..setelah lulus SPM ayah sure akan memaksa korang utk mnjadi seorang Doktor atau Engineer..korang ptut thu,seluruh paksaan ayah itu hnya krn memikirkan masa dpn korang..tp ayah still trsenyum dan mnyokong korang..pada masa pilihan korang tidak sesuai dgn keinginan ayah dan ketika korang menjadi seorang gadis dewasa dan harus pergi kuliah ke kota lain,ayah harus melepaskan korang di bndar..korang thu tk yg badan ayah terasa kaku utk memeluk korang? Ayah hanya mmpu trsnyum dan menasihati korang itu ini dan mnyuruh berhati hati..padahal ayah ingin sekali menangis sprti ibu dan memelukmu erat..yg ayah lakukan hanya menghapuskan sedikit air mata disudut matanya dan menepuk bahumu lalu berkata "jaga dirimu baik baik ya sayang"..ayah melakukan sume tu agar korang kuat..kuat utk pergi dan menjadi dewasa..pada masa korang kesempitan wang utk membiayai semester dan dan perbelanjaan khidupan korang,org prtama yg mengerut kan dahi adalah ayah..ayah pasti berusaha keras agar anaknya boleh merasa sama dgn kwan yg lain..ketika prmintaan korang bukan lg seperti meminta permainan yg baru,dan ayah thu dia tidak mmpu memberikan apa yg korang inginkan..kata kata yg akan keluar dr mulut ayah ialah "tidak..tidak boleh!" Pdhal dlm batin ayah dia sgt ingin mengatakan "iya sayang,nnt ayah belikan utk kamu" Korang thu pd masa tu ayah merasa gagal mmbuat anaknya trsenyum? Pd masa korang berjaya sbg seorang sarjana,ayah adalah org prtama yg berdiri dan mmberi tepukan utk korang..and from time to time,day by day..korang pn meningkat semakin dewasa dan suda ingin mendirikan ruma tgga..ayah juga hnya mmpu trsnyum krn dia thu ada org yg akan mggantikan tmpatnya..dan dia thu tugasnya suda selesai utk mnjaga korang..stelah itu ayah hnya mmpu menunggu kdatangan korang bersama cucu cucunya utk dtg menjenguknya..dgn rmbutnya yg semakin memutih dgn badan dan lengan yg tak lg kuat utk mnjaga korang dr bahaya..ayah dah mnyelesaikan tugasnya..
Papa,ayah,bapak atau abah kita adalah sosok yg harus salu trlihat kuat..bahkan masa dia tk kuat utk mnangis,dia adalah yg prtama yg salu yakin bahawa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..so hargai ayah korang selagi dorang masih ada kat sisi dan sntiasa mnjaga dia dalam apa jua keadaan..kbye |';
There was an error in this gadget